CIASTA

Dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty wyróżniały się oryginalnym smakiem. W naszym menu  znajdują się wypieki, ciasta wegańskie, serniki, rawy i ciasta wysokoproteinowe.  Wkładamy serducho w to aby wszystkim smakowało , najbardziej cieszy, jak smakuje to co robimy. Wiec non stop tworzymy, robimy nowe naszego autorstwa przepisy. Nowościami karmimy, zaskakujemy, słuchamy i na Wasze potrzeby odpowiadamy więc nasza oferta stale sie rozszerza.  Kierujemy się prostymi zasadami – smacznie, naturalnie i zdrowo.  Pracujemy na bardzo wysokiej jakości produktach, które dostarczają witamin, minerałów, przeciwutleniaczy i mają odpowiednio dobrane mikro i makro składniki aby dopasować nasz produkty do diety niskoglikemicznej, ketogenicznej, witariańskiej, wegetariańskiej i sportowej. W naszej produkcji nie ma spulchniaczy, stabilizatorów margaryn , przetworzonej żywności,i nie używamy żadnych substancji przedłużających trwałość produktów a wszystkie oferowane przez nas produkty są świeże i mają krótkie terminy ważności. Co więcej… pracujemy na urodzaju sezonu więc w okresie letnim nasze witryny są bardzo kolorowe. Zawdzięczamy to lokalnym dostawcom  świeżych owoców którym towarzyszy lekka śmietanka i orzeźwiający smak,  a w okresie zimowym zdecydowanie więcej  czekolady, orzechów, śliwek, pomarańczy i przypraw korzennych. Są i ponadczasowe ciacha w naszym menu, stali bywalcy wiedzą które 😉

 

CZEKOLADA Z CZARNĄ PORZECZKĄ

CZEKOLADA Z CZARNĄ PORZECZKĄ

bez laktozy bez glutenu weganskie bez cukru

Czekoladowy biszkopt w stylu brownie, lekko kwaśna czarna porzeczka, ganache czekoladowy puszysty krem, owoce.

poziom słodkości 7/10  słodzony: erytrytol, ksylitol

269kcal | T:11,4 | W:21,4 | B:4,4

alegreny: –

 

SERNIK KARMELOWY

SERNIK KARMELOWY

bez glutenu bez cukru

Waniliowy pieczony blat sernikowy, karmelove ciasteczko, lekka i kremowa śmietanka, kajmak.

słodkość 9/10 : maltitol, erytrytol

100g= 240 kcal | T:19 | W 9 | B:10,5

alergeny: orzechy ziemne, jajka, mleko

SERNIK CZEKOLADOWO WIŚNIOWY

SERNIK CZEKOLADOWO WIŚNIOWY

bez glutenu bez cukru

Czekoladowa pieczona masa serowa, słodka wiśniowa galaretka z owocami, czekoladowy ganache, słodka czekolada, owocesłodkość 9/10 : ksylitol, erytrytol

100g= 141 kcal | T:9,8 |W 8,5 | B:6

alergeny: jajka, mleko

SERNIK TRUSKAWKOWY

SERNIK TRUSKAWKOWY

bez glutenu bez cukru

Waniliowy pieczony blat sernikowy, mus truskawkowy, lekka i kremowa śmietanka, czekolada.

słodkość 6/10 : syrop z agawy, erytrytol

168 kcal | T:11,5 | W:9,9 | B: 6,4

alergeny: orzechy ziemne, jajka, mleko

SERNIK JAGODOWO LAWENDOWY

SERNIK JAGODOWO LAWENDOWY

bez glutenu bez cukru

Bardzo delikatny i aksamitny w smaku sernik śmietankowo lawendowy z jagodami i borówkami amerykańskimi na biszkopcie bezglutenowym .

słodkość 4/10: erytrytol

100g= 118 kcal | T:8,8 | W:6,9 | B: 3,4

alergeny: jajka, mleko

KINDER COUNTRY

KINDER COUNTRY

bez laktozy bez glutenu weganskie bez cukru

Mocno orzechowy laskowo-daktylowy spód  przełożony śmietanką kokosową z waflami kukurydzianymi i ryżowymi. Masa polana naszą autorską polewą czekoladą.

Poziom słodkości 5/10, erytrytol, daktyle

100g = 250kcal T:24 | W:15,3 | B:5,5

alergeny: orzechy laskowe, orzechy ziemne i migdałowe

FIGA Z MAKIEM

FIGA Z MAKIEM

bez laktozy bez glutenu bez cukru

Warzywny biszkopt, a na nim chrupiący krem figowy z niebieskim makiem.

Poziom słodkości 7/10  figi, ksylitol

100g= 262kcal | T:26 | W:23 | B:4,8

alergeny: jajka

SNIKERS

SNIKERS

bez laktozy bez glutenu weganskie bez cukru

Mocno orzechowy arachidowo-daktylowy spód przełożony bananowo-daktylowym karmelem i kremem z masłem orzechowym.
Na górze króluje czekolada i chrupiące orzeszki.

Poziom słodkości 9/10, daktyle, erytrytol

100g = 302kcal | T:20,4 | W:20,6| B:6,6

alergeny: orzechy ziemne,

MAXI KING

MAXI KING

bez laktozy bez glutenu weganskie bez cukru

Mocno orzechowy laskowo-daktylowy spód przełożony bardzo słodkim bananowo daktylowym karmelem i śmietanką
waniliową.  Wykończenie w delikatnej czekoladzie

Poziom słodkości 9/10, erytrytol, daktyle, banan

272kcal | T:19 | W:18,3 | B:7,4

alergeny: orzechy laskowe, orzechy ziemne

CZEKOTOFURNIK

CZEKOTOFURNIK

bez laktozy bez glutenu weganskie bez cukru

Chrupiący migdałowo śliwkowy spód. Czekoladowy ganache z tofu i głęboką słodyczą syropu klonowego. Do tego ziarna kakaowca – czekolada do kwadratu.

Dostępny również w wersji czekoladowo- kawowej.

Poziom słodkości 7/10 syrop klonowy.

100g = 290kcal | T:22,7  | W:21,1 | B:8,5

alergeny: orzechy migdałowe

BOUNTY

BOUNTY

bez laktozy bez glutenu weganskie bez cukru

Chrupiący migdałowo kokosowy spód i intensywnie kokosowy krem ze słodką czekoladą to zdrowsza wersja popularnego batona którą musisz spróbować.

Poziom słodkości 5/10 erytrytol

100g = 287kcal T:26 | W:7,4 | B:5,6

alergeny:  orzechy migdałowe

LASKOWIEC

LASKOWIEC

bez laktozy bez glutenu weganskie bez cukru

Mocno orzechowy laskowo-daktylowy spód przełożony pysznym kremem z prażonych orzechów laskowych na bazie, całość wykończona w słodkiej czekoladzie

Poziom słodkości 6/10 daktyle, ksylitol

100g = 282kcal | T:22,6 | W:13,3 | B:7

alergeny: orzechy laskowe, orzechy ziemne

BROWNIE

BROWNIE

bez laktozy bez glutenu bez cukru

Bardzo wilgotne, czekoladowe ciasto z czekoladowym kremem i świeżymi owocami

Poziom słodkości 5/10, banan, ksylitol


100g= 165,7kcal | T:9,7 | W:15,4 | B:5

alergeny: jajka

wersja wegańska: dostępna

 

SZARLOTKA

SZARLOTKA

bez laktozy bez glutenu weganskie bez cukru

Kruche bezjajeczne ciasto, słodko kwaśne jabłka z cynamonem i delikatna kruszonka.

Poziom słodkości 7/10 ksylitol

100g= 160kcal | T:8,3| W:23,4| B:1,9

alergeny:  orzechy migdałowe

MARCHEWKOWE

MARCHEWKOWE

bez laktozy bez glutenu weganskie bez cukru

To bogata odsłona ciasta zawierającego orzechy włoskie, jagody goji, cynamon i żurawinę. Na górze króluje krem z fig i nerkowców.

Poziom słodkości 8/10  figi, ksylitol

100g= 267kcal | T:16,4 | W:36,3 | B:5,3

alergeny: orzechy migdałowe, włoskie, nerkowce,

RUNO

RUNO

bez laktozy bez glutenu bez cukru

Delikatne, wilgotne, ciasto szpinakowe z puszystym słodkim kremem i świeżym granatem, słodzone tylko ksylitolem.

Poziom słodkości  7/10, erytrytol

100g= 335kcal | T:27,5 | W:9,4 |B:6,6

alergeny: jajka

wersja wegańska: dostępna

GRUCHA Z BUDYNIEM

GRUCHA Z BUDYNIEM

bez glutenu bez cukru

Kruche bezjajeczne ciasto, słodkie puree ze słodkiej gruszki, chrupiące kawałki,  aromat rozmarynu, waniliowy budyń  i delikatna kruszonka.

Poziom słodkości 8/10 ksylitol

100g= 122kcal | T:5,8 | W:13,7 | B:2,4

alergeny:  orzechy migdałowe, mleko

wersja wegańska: dostępna

MANGO PISTACJA

MANGO PISTACJA

bez laktozy bez glutenu weganskie bez cukru