Rzemieślnicze lody własnej produkcji
19 stycznia, 2022
W 2021 roku wprowadziliśmy do oferty rzemieślnicze lody naszej własnej produkcji. Na naszych Gości czekają nie tylko tradycyjne smaki jak Wanilia, Czekolada czy Truskawka, ale również prawdziwe hity: Słony Karmel czy Sorbet Mango. W produkcji nie wykorzystujemy sztucznych dodatków oraz barwników. Możecie mieć pewność, że w naszej ofercie znajdziecie lody produkowane z naturalnych, najwyższej jakości składników: świeżego mleka, włoskiej czekolady, wanilii z Madagaskaru, owoców, orzechów wyselekcjonowanych ze świeżych zbiorów oraz bakalii. Dzięki temu nasze lody mają bardzo intensywny smak, idealnie kremową konsystencję. Tradycyjny cukier zastąpiliśmy maltitolem, który nadaje słodkości naszym lodom i sprawia, że są mniej kaloryczne od tradycyjnych. Możesz zjeść 3 gałki bez wyrzutów sumienia!
Jak powstają nasze lody?
Wybór odpowiednich składników to dopiero pierwszy krok do powstania naszych niepowtarzalnych lodów. Dopiero proces produkcji pozwala na idealne połączenie składników w mrożone łakocie. Proces rozpoczyna się od przygotowania odpowiedniej mieszanki zgodnie z naszymi recepturami, które zostały opracowane przez włoskiego lodziarza z Neapolu. Odpowiednio przygotowana mieszanka poddawana jest pasteryzacji, która sprawia, że wszystkie składniki doskonale się ze sobą łączą. Mieszanka się napowietrza i uzyskuje odpowiednią gładkość.
Następnie mieszanka trafia to frezera, gdzie jest bardzo szybko schładzana i nieustannie mieszana, co nadaje jej gładką i kremową konsystencję. Po tym procesie dodajemy pozostałe składniki np. czekoladę, bakalie, orzechy. Teraz już tylko hartowanie, mrożenie i lody jadą do swoich wielbicieli w całej Polsce!
Co wyróżnia nasze lody od tradycyjnych?
Zdecydowanie niski indeks glikemiczny.
Wszystkie nasze lody w standardzie są bez cukru i bez glutenu.
Wegański? Nie tylko sorbet!
W ofercie mamy również lody wegańskie na napoju roślinnym, nie tylko sorbety, ale również Bounti czy Karmelowo-Bananowe!